Потребни Документи За Ин Витро Оплодување

За жената :

 1. Колпоскопски преглед со РАР - тест
 2. Колор доплер ехо на материца и јајници
 3. Испитувања на материца и на јајцеводи: HSG, HSS, HCS, LPSC
 4. Хормонски статус (трети ден од циклусот): FSH, LH, Estradiol, Prolactin и во лутеална фаза Progesteron, FT-4, TSH (не постари од 6 месеци напревени во одделот за ИН-ВИТРО - Поликлиника „Д-р Органџиски")
 5. Крвна група и Rh-фактор
 6. Тест за HIV, Хепатит „В" и „С" (не постари од 6 месеци)
 7. Микробиолошки брисеви за Chlamidia, Mycoplasma, Ureoplasma, патогени бактерии
 8. Биохемиски анализи: ЅЕ, Шеќер, крвна слика, хепатограм, уреа, креатинин, липиден статус и урина

За мажот :

 1. Спермограм
  • напревен во одделот за ИН-ВИТРО - Поликлиника „Д-р Органџиски"
  • со 2-5 дена апстиненција од полови односи
 2. Бактериолошки преглед на сперма
 3. Крвна група и Rh-фактор
 4. Тест за HIV, Хепатит „В" и „С" (не постари од 6 месеци)